bisi59

Tanskan painovapausseuran pj yritetty murhata

----------

Tanskan painovapausseuran pj, toimittaja, kirjailija ja Dispatch Internationalin päätoimittaja Lars Hedegaard on yritetty murhata kotiovellaan tänään n puolenpäivän aikaan. Postinjakajaksi pukeutunut mies tuli paketti kädessään Hedegaardin kotiovelle. Kun Hedegaard avasi, osoitti mies Hedegadia pistoolilla kohti kasvoja ja laukaisi. Luoti meni kumminkin ohi ja kun mies yritti ampua uudestaan ase jumiutui. Seuranneen käsirysyn jälkeen mies pakeni paikalta. Hedegaard ei saanut fyysisiä vammoja, mutta on järkyttynt tapahtuneesta.

Tekiästä/tekiöistä ei ole tietoa.

http://cphpost.dk/news/national/islam-critic-survives-assassination-attempt

Dispatch Internationalin verkkosivut http://dev.d-intl.com/sv ovat tätä kirjoitettaessa alhaalla.

Hedegaard on tunnettu islamkriitikko, joka on tuomittu tanskalaisessa käräjäoikeudessa kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, mutta sittemmin vapautettu syytteistä korkeimmassa oikeudessa. Tuomio/vapautus syytteista tuli mm lausumasta "Kun mulsimimies raiskaa naisen, on se hänen oikeus tehdä niin".

"Hedegaard was charged with racism after he made a series of critical statements about Islam and Muslims that included comparing Islam to Nazism and the claim that Muslims rape their own children. He was eventually cleared by the High Court in 2011"

Ainakin tuolla viimeisellä väittämällä näyttää olevan todellisuuspohjaa:

"A Saudi man who raped his five-year-old daughter and tortured her to death has been sentenced to pay "blood money" to the mother after having served a short jail term, according to activists."

http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2013/02/201323223618362435.html

-Rauhaa, ja muistakaa puolustaa sanan- ja mielipiteenvapautta

 

Edit. Heedegaardin kiihotus kansanryhmää kohtaan -syyte hylättiin ensiksi käräjäoikeudessa, hovioikeus taas tuomitsi sakkoihin, ja korkein oikeus taas vapautti. Joten Hedegaard on syytön, vaikka ruotsalainen Dagens Nyheter väittää toista,

http://www.dn.se/nyheter/varlden/mordforsok-pa-dansk-islamkritiker

"Den en gång rasismdömde Lars Hedegaard har utsatts för ett mordförsök."

-Rauhaa edelleen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Matti Jalagin

Haisee jollekin ääriryhmälle, joka käyttää hametta tahi liivejä.

Aivan selvä nuorisoyksilön kahina vanhemman polven luupään kanssa, joka ei ymmärrä antaa tilaa.

PS. oikea termi on mielipiteen ilmaisun vapaus; ei sananvapaus tai edes tuo mielipiteen vapaus vaan oikeus ilmaista vapaasti ja vastaanottaa vapaasti.

Demokratian kulmakivi.

Pax.

Matti Jalagin

"Ulkomaalainen" on kuvaus eli joko nuo Jyskälän äärioikeiston parhaimmat voimat ehtivät tuonnekin mekkaloimaan? Ja pyssyn kanssa.

Jyri Terttu

Ei näemmä ylitä uutiskynnystä Suomen mediassa.

Jari Reinikka

Salakielen harrastajien radiokanavalla Yle Vegalla kerrottiin tapahtuneesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ainakin paljon parjattu Stadin Pravda ja Kaleva kertoivat asiasta. En tiedä, olisiko asian sitten pitänyt nousta YLEn uutisten pääaiheeksi vai mitä kaipaat?

Jari Söderholm

Rähmiksen mediaseuranta on ystävällisesti toimittanut suomennuksen politiken-lehden artikkelista.

http://rahmispossu.net/2013/02/05/tanska-kuulu-isl...

Matti Jalagin

Selvästi alkaa näyttää siltä, että kyseessä on Malmön muslimiaktivistien myöhäisherännäinen eli paikallinen äärivasemmistolainen anarkisti, joka oli toteuttamassa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan kirkasta sanomaa.

Porvari on paha ja vastapuoli pahin.

Kari Kuuva

Tämähän on sitä suurta rikkautta ja rakkautta mitä Arkadianmäki suuressa viisaudessaan meidänkin suomen nöyrälle ja tyhmälle kansalle kasvavalla tarmolla armollisesti suo.

Kari Virtanen

Näinhän se menee, mutta tietääkö Kari, missä on Kuuvan Kanava?

Ilkka Huotari

Eikös tällaisia tapauksia varten ollut se laki kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Pitäisikö sitä laajentaa? Kaikki kritiikki laittomaksi...

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve Ilkka,

Ruotsissa paikallinen Diskrimineringsombudsman, syrjintäasiamies, on todennut/päättänyt että kantaväestön hekilöä ei voi syrjiä (tapauksessa jossa vähemmän pätevä maahanmuuttaja valittiin kunnan toimeen ohi pätevän kantaväestöhenkilöä), siis luultavasti kantaväestöä kohtaan ei myöskään voine kiihottaa.

Joten lain laajennustoiveet lienee hyödyttömiä.

-Peace

Ilkka Huotari

Anteeksi, sanoin tuon epäselvästi... sanomani ei tainnut tulla selväksi. Siinä oli tarkoitus olla sarkasmia mukana, ja oli tarkoitus kritisoida sitä lakia "kiihottaminen kansanryhmää vastaan."

Otan opikseni ja poistun häntä koipien välissä takavasemmalle :)

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm Vastaus kommenttiin #16

Terve Ilkka,

Nou Hätä, minunkin mielestä ko laki on onneton.

-Pax

Olli Pusa

"Kaikki kritiikki laittomaksi."

Juuri tuota valtionsyyttäjä Illman ajoi takaa. Kun korkein oikeus antoi tuomion, Illman kirjoitti "korkein oikeus asetti rajan sille, paljonko provosointia ja liioittelua saa käyttää vallanpitäjien arvostelussa". Ei siinä Illmanin mukaan ollutkaan kyse kansanryhmien suojelusta vaan vallanpitäjien arvostelun rajoittamisesta.

Itse laki on susi ja epäselvä ja tulkinnanvarainen. Mutta tuosta "minkä verran provosointia ja liioittelua saa käyttää vallanpitäjien arvostelusssa" laki toteaa ettei rajoja voi määritellä. Kovakin kritiikki pitää olla sallittua.

Eli koko episodi kehitettiin lain epämääräisen muotoillun ympärille. Ja sitten valtakunnansyyttäjä asetti työryhmän määrittelemään epäselvän lain tulkinnan rajoja. Ryhmään kuului pelkästään syyttäjiä ja poliiseja ja puheenjohtajana samainen Illman.

Syyttäjät ja poliisit määrittelevät sanavapauden rajoja! Sananvapaus on demokratian kulmakivi. Tuo työryhmän asettaminen on puhtainta fasismia Suomessa viime vuosina.

Santtu Nurmi

Ihanan rikasta ja suvaitsevaista kulttuuria. Onkohan tekijä rauhanuskonnon edustaja vai vasemmistolainen vai kenties tätä uutta cityvihreiden joukkoa? Tuo viimeinen linkkisi asia oli aika jäätävä. Isä oli kiduttanut ja raiskannut tytärtään ja kun peräsuoli oli revennyt pilalle niin isä oli neuvokas ja koitti polttaa sitä takaisin umpeen ja käyttökuntoon. Ei muuta kuin paperit vetämään ja Suomeen pakolaiseksi vainottuna ja suoraan hellsinskin valtuustoon vihreiden listalta.

Heli Hämäläinen

Eikös se ole ilmaisunvapauden rajoittamista jos panee noin hanttiin? ;)

Kari Virtanen

Kyllä. Hedegaard on taas mennyt vastustamaan muslimien ilmaisun vapautta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleea...

Ilmeisesti nuo muslimien tyttövauvat ovat jo heti syntymästään pirunmoisia viettelijöitä, ne saavat hartaat imaamitkin lankeamaan syntiin.

Aki Mönkkönen

On tainnut Jemenin rauhanpuolustaja -koulutusleirien taso laskea?

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Lars Vilksin kirjoitus tapahtumasta ja ruotsalaisen median reaktioista:

http://www.vilks.net/2013/02/05/1626-ett-mindre-ly...

-Fred

Pasi Viertola

Lars Hedegaardin luotsaaman Dispatch International-lehden nettisivut ovat olleet jatkuvan hakkeroinnin kohteena. Nyt sitten tämä murhayritys. Selvästi lehden mielipiteet eivät miellytä kaikkia.

Dispathcin englanninkieliset sivut:
http://www.d-intl.com/?lang=en

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Kitos

"Because of the extreme situation and the attempt to murder Lars Hedegaard, editor in chief of Dispatch International. We have decided to show the world our content for free for a short period.
This is the truth that religious extremist want to kill. This is the freedom they want to take away from you.
Support Lars Hedegaard and Freedom of expression, get a subscription on Dispatch International.
Under en begränsad tid, så kommer vi släppa allt vårt material fritt Mordförsöket på Dispatch Internationals chefredaktör är ett direkt hot emot våra grundläggande fri och rättigheter.
Stöd Lars Hedegaard och Dispatch International, skaffa dig en prenumeration.
Never give in..."

-Peace

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

HS tietää väittää, että Mohammed-pilakuvat ovat aiheuttaneet Tanskassa väkivaltaisuuksia.

Mielestäni tämä on yhtä törkeää kuin väittää, että Äärioikeisto Suomessa -kirja olisi aiheuttanut Jyväskylässä väkivaltaisuuksia.

Toimituksen poiminnat